Project Nieuw Havenhuis Antwerpen

DE SKYLINE VAN ANTWERPEN IS EEN DIAMANT RIJKER

Vier jaar na de start van de werken voor de realisatie van het Nieuwe Havenhuis, is het gloednieuwe hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen donderdag 22 september in gebruik genomen door alle medewerkers.

Met dit architecturaal verbluffend ontwerp van Zaha Hadid kon ook de kantoorinrichting en manier van werken niet achter blijven. Uit een geselecteerde groep van elf kandidaten en een eindronde met drie finalisten heeft vvzrl FORUM OFFICE – PALMBERG Buromöbel met voorsprong de opdracht gewonnen om het nieuwe Havenhuis te mogen inrichten.

Bovenop de gerestaureerde voormalige brandweerkazerne werd een volledige nieuwbouw opgetrokken. Het zwevende “schip” symboliseert de vooruitstrevendheid van Antwerpen met haar rijke geschiedenis, en haar bloeiende wereldhaven.